Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Antequera

Spanyolország, Costa del Sol, Látnivalók

Antequera

Costa del Sol, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Antequera Spanyolország

Antequera, a 42 ezer lakosú város több ezer éves megalit kultúra idejéből való óriássírjairól és szakrális épületeiről nevezetes.

Maga a város is sok látnivalót ígér: barátságos utcái, közei és sikátorai között intim terek várják a látogatókat.
A Plaza se San Sebastián egy olyan hely, amelyet az utazó hamar a szívébe zár, ha üldögélt egy keveset valamelyik kőpadján. 

Az Óváros teljes egészében műemléki védelem alatt áll. Különösen érdekes az óváros két temploma: a hatalmas reneszánsz építmény, a Real Colegiata Santa María la Mayor, valamint az artesonando mozaikos mennyezetű El Carmen.

A város keleti peremén található Cuevas sírokban van valami rendkívül titokzatos. Ezeket az Ibérai-félsziget legjelentősebb megalit kori leleteiként tartják számon a tudósok. 

Senki nem tudja, kik voltak azok az emberek, akik a sírokat építették, és azt sem tudni, hogy a kőlapokat, amelyek között van 170 tonnás is, hogyan szállították ide a hegyekből. A sírok a becslések szerint valamikor Kr. e. 2500 táján épültek.

A Cueva de Menga egy pala- és márgadombban található, 25 méteres a járata, a sírkamrát pedig 5 hatalmas kőtömb alkotja. A 3,2 méter magas barlangüreget oszlopokra támaszkodó mészkő borítja.

A Cueva de Viera falait 27 precízen egymáshoz illesztett kő alkotja, a barlang hossza 19 méter, záróköve egy hatalmas, 4 méteres kőlap.

A Cueva del Romeral építését a kutatók Kr. e. 1800-ra teszik. Hasonló a többi barlanghoz, központjában egy 4 méter magas kupolatermet csodálhatunk meg.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Antequera
Costa del Sol, Spanyolország
Copyright: Iberiarural   Forrás: flickr

Costa del Soli Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!