Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Alhambra

Spanyolország, Costa del Sol, Látnivalók

Alhambra

Costa del Sol, Spanyolország, Látnivalók
 • Cím: Calle de Málaga, 4, 04700 Ejido (El), Spanyolország
 • Telefon: 34 950 57 20 75 ‎
 • Nyitvatartás: Március - október: 

  Vasárnap - hétfő: 8:30 - 20:00
  Kedd - szombat: 8:30 - 22:30

  November - február:

  Vasárnap - csütörtök: 8:30 -18:00
  
Péntek - szombat: 8:30 - 21:30

A spanyolországi iszlám világ legjobb állapotban megmaradt várát évente több mint kétmillióan keresik fel. A vár kövei naplementekor vörösen izzanak fel, ezért az arabok az al hambra, vörös palota nevet adták az erődítménynek. Később a keresztény hódítók a keleti épületegyüttes részébe reneszánsz palotát emeltek.

Az erődítmény legrégebbi része az Alcazaba erőd, amely már a Zirádák alatt, a 11. században épült. Őrtornya a Torre de le Vela nagyszerű kilátópont, ahonnan csodás kilátás nyílik a hatalmas Sierra Nevadára. Az Alcazaba és a Naszridák palotája közötti térről pedig a Granadára nyílik pompás panoráma.

Az Alhambra kimagasló építészeti megoldása az Oroszlán-udvar. Eredetileg buján virágzó kert volt, amelynek közepén kút állt: ide érkezik csatornákon keresztül az iszlám paradicsom négy égtájának folyója. A kutat 12 márványból faragott oroszlán őrzi. Körben pedig 124 karcsú oszlop tartja az árkádokat. Az udvarhoz tartozó termek a szultánoké és háremhölgyeiké voltak.

A Lindaraja-kerten keresztül juthatunk az arab fürdőkhöz és a teraszos kertekhez. Az Alhambra nagy kertje, a Generalife egyik csúcsteljesítménye, egy menedék, amelyet jázminok, rózsák, narancsfák és mirtuszok díszítenek. A fősétányáról egyedülálló panoráma nyílik az Alhambra lentebb fekvő épületegyüttesére.

Érdemes megtekinteni az Alhambrát kelet felől védő bástyákat is. V. Károly hatalmas, négyszög alaprajzú reneszánsz palotáját 1526-ban kezdték építeni, és 42 év után hagyták abba az építkezést. A mű befejezetlen maradt.

Az Alhambra látogatását mindenképpen tervezzük előre, mert korlátozott a napi látogatószám. Előre szóló látogatási jegyet az interneten is foglalhatunk az Alhambra weboldalán keresztül.

Belépőjegy:

Napi jegy: 14,30 €
 Alhambra
Costa del Sol, Spanyolország
Copyright: erinc salor   Forrás: flickr

Costa del Soli Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!